Paste Picante

paste-cu-bacon-si-vinete-07Cand mi-e foame, foarte usor imi vine sa fac niste paste.

Foarte important: Pastele sa fie proaspete (nu din acelea uscate, tari), iar ciupercile brune.

De ce? Pastele cu ou refrigerate sunt cu mult mai gustoase, iar ciupercile champignon brune se gatesc foarte repede (cam in 7 minute).

 

Mod de preparare:

 

Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga pastele.

download

 

Intre timp,se curata ciupercile ,se spala si se taie feliute.

Am folosit doar “palariutele” pentru ca se pregatesc mai usor (5-6 buc.)

ciupercile-brune_2_size1

Intr-o tigaie (care nu se lipeste) am pus putina apa si ciupercutele.

Am adaugat piper si ardei iute (dupa gust).

Deschid dulapiorul si iau o sticluta cu sucul de rosii facut de tata. Este delicios.

suc-de-rosii-pentru-iarna-1-yRSKPH

Tu probabil nu ai suc natural de rosii de la tata🙂 , dar poti inlocui cu rosii proaspete pe care le tai cubulete si le fierbi ( in acest caz, incepi cu asta. Apoi adaugi ciupercile).

Las ciupercile sa fiarba in sucul de rosii. Dar nu prea mult. Ci doar pana pregatesc restul ingredientelor.

Tai putina branza tofu (se adauga dupa gust). Nu imi place sarata, asa ca o las mai intai sa se desareze in apa.

imgres

Tai cateva masline si le aleg de samburi.

APERITIV-Masline-naturale

Mozzarella o tai feliute si o adaug in sos.

Se adauga si zerul de la branza, plus maslinele si o lingura de ulei de masline.

mozzarella-Granarolo1

Incep sa le amestec cu o spatula de lemn.

De ce? Pentru ca acea mozzarella va incepe sa se topeasca si sa se lipeasca de tigaie.

Te chinuie un pic mozzarella aceea, dar sosul devine delicios (si fierbinte!).

La sfarsit se adauga ceapa verde (pe care am spalat-o si am taiat-o in timp ce fierbeau ciupercile).ceapa-verde

Se scurg pastele intr-un bol, apoi se adauga sosul cu ingredientele.

Se amesteca si se lasa cateva minute “sa se imbine aromele”.

 

! De retinut cand pregatesti Paste Picante:

  • Totul e indicat sa dureze putin ( doar cat pregatesti ingredientele).

Ciupercile brune fierb foarte repede, nu lasa mult suc, iar ceapa verde nu o vreau aproape deloc preparata termic.

La fel, nici uleiul.

  • Ai grija sa nu scada sosul prea mult. Sa ramana suficient suc pe care sa il absoarba apoi pastele.
  • Cantitatea de mozzarella poate fi mica, dar e important sa adaugi si zerul. Si sa amesteci (intr-o tigaie care nu se lipeste !!!).

Mozzarella

Imi place pentru ca este mult mai usoara decat alt tip de branza.

  • Nu am adaugat deloc sare. Este destula in masline + tofu + sosul de rosii (atentie sa nu o faci prea sarata!).
  • Daca nu ai suc de rosii, nu incerca sa trisezi cu bulion sau ketchup. E important ca ingredientele sa fie de calitate. 
  • Gateste totul cu dragoste si va fi bine🙂

George a spus ca sunt cele mai bune paste

pe care le-a mancat vreodata🙂

Inspiratie si Pofta Buna,

 Irinawhite-plate-paint-red-heart-symbol-spoon-fork-isolated-background-51188919

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s